Windows 10 Version 1809 идва с опция за изтриване на рядко използвани файлове

0
41
Windows 10

Майкрософт предоставят нова опция на потребителите на Windows 10 за управление на файловете им, която може да им спести място на локалния хард диск.

Windows 10 Version 1809 идва с опция за рядко използвани файлове, които са налични както в OneDrive, така и на локалния хард диск на машината на потребителя. Чрез новата настройка може да се укаже рядко използваните файлове да се изтрият локално и да останат само в OneDrive. По този начин потребителят пести място от файловете, които не използва или му се налага да използва твърде рядко.

Функцията за автоматично освобождаване на място позволява да се настрои период от време когато да се изтрият локално файловете, което дава гъвкавост при управлението им. По подразбиране новата функция е изключена, но тя е налична в настройките на OneDrive, които можете да достъпите от:

Settings->System->Storage->Choose how we free up space automatically->OneDrive

Изборът на период включва 1 ден, две седмици, един месец или два месеца. През зададения отрязък от време Windows ще проверява автоматично кои файлове сте достъпвали в синхронизираните с OneDrive папки и след изтичането му ще изтрие неизползваните файлове локално.

Предоставя се и опция да се укаже кои файлове да не бъдат изтрити дори и след изтичане на указания период, с избирането на опцията „Always keep on this device“ от контекстното меню.

В Windows 10 Version 1809 от Майкрософт също така спира Disk Cleanup и премества всичките му опции и възможности в Settings. Disk Cleanup ще остане още известно време, но с някой от следващите актуализации ще бъде премахнат.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт: Очаквайте сериозно забавяне на компютрите си