Излезе Mesa 19.3.2 с поправки за Intel и AMD

0
53
Mesa Vulkan

Излезе Mesa 19.3.2 с множество поправки за видео картите на Intel и AMD.

Тук е второто малко издание на Linux драйвърния пакет с отворен код Mesa. Изданията бяха забавени поради празниците около Коледа и Нова година, но ето, че тук е Mesa 19.3.2, която идва с всички подобрения, които са извършени през по-дългия период спрямо миналата версия.

Това издание изглежда резонно като се има предвид дължината от време и броя на хората, които празнуват (или не работят) около празниците. Драйвърите за Intel и AMD доминират в списъка с промените“, казва Дилън Бейкър в анонса.

Сред промените при Mesa 19.3.2 виждаме добавена поддръжка за rate control за HEVC/H.265 енкодинга при Radeon VCN2 кода, бекпортната е промяната при RadeonSI, където се спира SDMA за Polaris видео картите, Intel ANV Vulkan драйвъра сега правилно анонсира sampledImageIntegerSampleCounts.

Поправен е некоректен max_array_access след оптимизацията на ssbo/ubo, при RADV драйвъра е ограничен размерът на workgroup до 1024, добавена е поддръжка за управление на подравняване на 96-битови формати, при NIR е добавена clone/hash/serialize поддръжка за non-uniform tex инструкциите и още.

Сега, след като празниците отминаха, разработчиците на Mesa се връщат към своя двуседмичен цикъл на издаване на версиите, като следващата голяма стабилна версия Mesa 20.0 се очаква в края на февруари или началото на март месец тази година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Facebook ще използва ваши снимки, за да разбере с кого живеете