16-годишен младеж проби сървърите на Apple

0
22
Компютри Linux

Хвалбите на Apple, че пазят вашите лични данни по възможно най-сигурния начин се оказаха неоснователни за пореден път. 16-годишен тийнейджър е спял да пробие техните сървъри и да свали цели 90GB „добре защитени“ файлове, съобщават от The Age.

Младежът е пробивал неколкократно сървърите на Apple, а за причина посочва факта, че е голям фен на iPhone и иска да работи за компанията от Купертино. Той е получил достъп до ключове, които са считани за изключително добре защитени и които осигуряват достъп до профила на всеки един потребител. В края на краищата от Apple са идентифицирали пробивите и са съобщили на австралийските власти и ФБР.

Прокурорът по случая заявява, че след направения обиск са иззети два лаптопа на Apple, чиито серийни номера съвпадат с тези, които са пробили вътрешната мрежа на компанията. Властите са установили софтуера, с който са правени пробивите. Обвиняемият не само е свалил данните за достъп до акаунтите, но и е достъпил някои от тях.

Колкото и професионално да е действал, младежът все пак е допуснал и една меко казано странност – всички инструкции за хакването на сървърите на Apple са били запазени в папка на компютъра му, която е била кръстена “hacky hack hack”. Тийнейджърът се е признал за виновен пред съда и очаква присъда следващата седмица.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе ъдейт 0.1.9 за Unreal Tournament (видео)