64-битовият Steam клиент може би е все по-близо

0
22
Използването на Steam при Linux се е покачва

От Valve отдавна говорят за основна преработка на Steam клиента си и сега, като част от това, в новата бета версия виждаме нещо изненадващо и дългоочаквано – добавяне на различни бинарни 32 и 64-битови файлове при операционните системи. В списъка с промените изрично е написано, че тази поддръжка е добавена като подготовка за бъдещи ъпдейти.

И докато това не е задължително условие за предоставянето на 64-битов Steam клиент, то изглежда, че това е работа в тази посока, съвпадаща с плановете за големите промени. 64-битов Steam клиент е нещо дълго чакано и много желано от потребителите. Тази тема в GitHub от 2012-а година е събрала над 2300 гласа, по което личи, че интересът е доста голям.

Основното преработване на Steam клиента идва почти по едно и също време с новата верися на игровата Linux дистрибуция на Valve. SteamOS 3.0 Beta, която най-вероятно ще бъде базирана на Debian 9 „Stretch“, се очаква да излезе в скоро време и също да въведе съществени проблеми в гейм преживяванията на потребителите.

Новата бета версия на Steam клиента идва само с гореспоменатата промяна. Анонса можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Майкрософт планират да въведат табове в Windows 10