7 нови и интересни функции в Windows 10 Fall Creators Update

0
39
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Новата версия на Windows 10, която е с наименованието Fall Creators Update, ще донесе със себе си някои интересни функции и новости. Ето кои са те.

От Майкрософт анонсираха Windows 10 Fall Creators Update миналия месец на Build Event 2017 в Сиатъл, чието първоначално кодово наименование беше Second Update.

При анонса не беше дадена точна дата за излизане на Fall Creators Update, но някои от новите интересни функции, които ще се предлагат в него, вече са известни.

Обещанията са, че с идването на Windows 10 Fall Creators Update, устройствата, които го използват ще станат, още по-приятелски настроени и лесни за употреба.

1. Photos Story Remix

Първата нова функция, на която ще се спрем е Photos Story Remix. Тя позволява на потребителите да създават къси клипове със снимки, като предоставя различни стилове на редактиране, ефекти и музика.

По този начин потребителите могат да съберат интересни изображения на едно място под формата на клип, да добавят ефекти и музика и да ги споделят с приятели.

2. My People

My People ще даде на потребителите на Fall Creators Update нова социална функция. Тя ще дава възможност за прикрепване в таск бара на имейли, контакти и други детайли, като по този начин ще дава лесен достъп до тях.

My People позволява директното споделяне на файлове с избрани контакти. Като максимум могат да се добавят до три контакта по едно и също време.

3. Удължен живот на батерията

В Windows 10 Fall Creators Update от Майкрософт обещават удължен живот на батерията. Устройствата, които използват новия ъпдейт ще имат сладър, от който да избират различни режими, за да удължат живота на батерията.

4. Cloud Clipboard

Функцията Cloud Clipboard или още „умен клипборд“, ще позволява ще позволява на потребителите да споделят съдържанието на клипборда през различни устройства, включително и Android и iOS. По този начин можете да копирате снимка на десктоп компютъра си и да я пейстнете в телефона или таблета си.

Прочетете още:  Браузърът Mozilla Firefox вече се компилира с Clang+LTO. Голям прираст в бързодействието при Linux

5. Fluent Design

Майкрософт анонсираха по-рано нов и променен дизайн в Windows 10 – Windows Fluent Design System, известен преди това като Project Neon. От компанията дори вече публикуваха Neon-базирано приложение за снимки в Insider програмата.

6. Pick Up Where You Left Off

Pick Up Where You Left Off е функция, която ще позволява на потребителите да продължат работа оттам, докъдето са я оставили на компютъра си, при техните iPhone и Android устройства, било то документи, сайтове и пр.

С помощта на Cortana ще можете да продължите работата, която сте започнали на вашия компютър, директно на мобилното си устройство.

7. Timeline

Timeline е функция, която е подобна на Pick Up Where You Left Off и позволява на потребителите да проверяват по какви документи, файлове и приложения са работили или използвали за последно на компютъра си. Освен това Timeline помага и за завършването на започнатите задачи.

Допълнително в Windows 10 Fall Creators Update се очаква подобрена OneDrive интеграция, ще бъде анонсиран Microsoft Graph API като опит да бъде създаден мост, който да запълни дупката между различните платформени устройства.

Ще бъде добавена поддръжка за различни комплекти за виртуална реалност (VR), като от Майкрософт ще дадат достъп и на обикновените потребители до функцията, която засега е достъпна само за разработчици.

Ще има и ново приложение за творци, за да се оправдае името на Windows 10 Fall Creators Update, но засега от Майкрософт не споделят допълнителна информация за него.

Както вече споменахме засега няма точна дата за излизането на Windows 10 Fall Creators Update, но се знае, че това ще се случи по някое време през септември месец 2017-та година.

0/5 (0 Reviews)