Adobe спират поддръжката на Flash Player

0
1244
Mozilla спират Adobe Flash по подразбиране във Firefox


От Adobe признаха тоталното надмощие на технологиите HTML5, WebGL и WebAssembly в интерактивното и мултимедийното уеб съдържание.

Компанията обяви намерение да поддържа активно Adobe Flash Player до 2020-а година, след което обновленията и разпространението на популярната приставка ще бъде прекратено.

От Adobe осъзнават пълната победа на HTML5, който вече се е превърнал в уеб стандарт и дава високо ниво на безопасност, по-ниско натоварване на процесора и по-добра производителност.

Съгласувано с анонса на Adobe, компаниите Mozilla, Google, Apple и Microsoft също обявиха намерения за прекратяване на поддръжката на Flash в техните браузъри.

Поради факта, че множество компании и големи сайтове все още използват Flash технологията, от Adobe са решили да предоставят три години като период, в който те могат да извършат миграция към съвременните технологии.

През този период ще продължат да излизат нови версии, както и кръпки към тях, които ще поправят различни уязвимости и бъгове. Разработката по продуктите за създаване на мултимедийно съдържание като Animate CC и Premiere Pro CC и ще ги преориентира към изпозването само на HTML5.

От Adobe изявяват намерение да продължат да участват активно в подобряването на HTML5 стандарта и да участват в WebAssembly Community Group.

Данните на Google сочат, че ако допреди три години около 80% от потребителите на интернет браузъра Google Chrome са посещавали сайтове, които използват Flash, то към днешна дата тези потребители са едва 17% и постоянно спадат.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Днес AMD Ryzen поема битката срещу Intel с новите процесори Rysen
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments