Ако вашият iPhone 6s се гаси безпричинно, Епъл ще ви сменят батерията безплатно

0
44
Ако вашият iPhone 6s се гаси безпричинно


От Епъл стартират програма в световен мащаб, в която ще заменят безплатно батерията на потребители, които изпитват проблеми с непредизвикано изгасване на iPhone 6s.

Според самите Епъл много малко устройства са засегнати от проблема на безпричинното изгасване.

Поради страховете на потребителите покрай проблемите с експлодиращата батерия при Samsung Galaxy Note 7, от Епъл изрично подчертават, че проблемът е безопасен и засяга само малък брой устройства, произведени през октомври месец 2015-та година.

От компанията съветват клиентите да се обърнат към оторозизиран представител или Apple Retail Store, за да проверят дали серийният им номер отговаря на правилата. Ако устройството отговаря на изискванията, батерията ще бъде подменена от Епъл безплатно.

За клиентите, които вече са заплатили за подмяна на батерията поради проблем с безпричинно изключване на iPhone 6s, се обяснява, че могат да се свържат с Епъл, за да получат парите си обратно.

От Епъл също така напомнят на потребителите да направят бекъп на важната си информация, след което да я изтрият и да изключат Find my iPhone функцията преди да върнат устройството за подмяна на батерията.

Преди по-малко от седмица Reuters съобщиха, че китайските власти са инициирали разследване във връзка с оплаквания на собственици на iPhone 6s, които изгасват безпричинно при нива на зареденост на батерията от 50-60%.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Без майтап: Windows XP има пазарен дял колкото Windows 10 в Китай