AMD изоставят 32-битовите драйвъри за Windows

0
906
AMD драйвърите с отворен код получиха поддръжка за Mesa 19.0 и Linux Kernel 5.0

След като по-рано тази година от NVIDIA обявиха, че изоставят 32-битовите си драйвъри за Windows, сега от AMD също направиха анонс, че повече няма да издават драйвъри за тази архитектура, а последното издание, което ще я поддържа е 18.9.3, съобщават те пред 4Gamer.

От компанията заявяват, че преминаването към x64 архитектура би трябвало да е приоритет за всички потребители и особено за тези, които играят игри. Тази промяна ще позволи да се задели ценен ресурс от специалисти, които вече ще могат да се концентрират върху актуалната x64 архитектура и ще могат да създават нови функции и подобрения при графичните драйвъри за Windows x64.

Тази промяна едва ли ще засегне голям брой хора. Все повече потребители преминават към x64-битови операционни системи и процентът на тези, които все още използват x86 е пренебрежително малък. Тенденцията към преминаване изцяло към 64-битови технологии не е само при Windows. Редица Linux дистрибуции също изоставиха през изминалите месеци 32-битовите варианти.

От AMD съобщават още, че потребителите, които искат могат да продължат да използват своите 32-битови системи, но те ще бъдат оставени без бъдещи актуализации.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Точната дата за излизането на Windows 10 Creators Update (Redstone 2) е 11 април 2017 година