AMD изпраща безплатни процесори при проблеми с фърмуера

0
30

Когато излязат нови процесори на пазара, винаги се случва така, че някои потребители имат проблеми със съвместимостта с някои дънни платки. За съжаление все още има множество модели дънни платки, при които фърмуерът не може да бъде актуализиран без наличието на работещ процесор, което означава, че в тези случаи потребителите трябва да вземат по-стар като модел процесор отнякъде, който се поддържа по подразбиране, да актуализират фърмуера и след това да върнат процесора, заради който се е налагала актуализацията.

Точно това се случва и с линята APU процесори на AMD Ryzen, с графична карта Vega , които са съвместими със сокет AM4, но някои от дънните платки се нуждаят от актуализиране на фърмуера, за да могат да работят и с тези процесори.

От AMD обаче са взели присърце тези случаи и са готови да ви помогнат, за да излезете от затруднението. Ако нямате откъде да вземете временно процесор, с който да ъпгрейднете фърмуера на дънната си платка, от компанията ще ви изпратят безплатно процесор с охладител, за да можете да свършите тази работа.

Процесорът, който изпращат от AMD на потребителите е най-бавният и най-евтиният за тази платформа, а именно двуядреният A6-9500 APU. От компанията са кръстили комплекта Boot Kit, защото той ще ви помогне отново да можете да използвате компютъра си, но след това ще трябва да го върнете обратно. Интересното е, че от AMD си искат обратно само процесора, но не и охладителя, който са пратили с него.

Похвално за AMD е, че се грижат за своите потребители и гледат да им помогнат при затруднение по подобен нетрадиционен начин и подобен ход определено оставя добър привкус. Ако имате затруднения можете за поръчате процесор от официалната страница за поддръжка на AMD.

Прочетете още:  Microsoft пуснаха билд Windows 10 Build 14367
0/5 (0 Reviews)