AMD изпревариха NVIDIA и разкриха 7-нанометрови видео карти (видео)

0
48
AMD Driver

От AMD набират все по-голяма скорост и изпревариха NVIDIA, показвайки първите си видео карти със 7-нанометрови чипове. От компанията обявиха своите две нови 7-нанометрови видео карти Radeon Instinct MI50 и MI60, които до момента носеха кодовото наименование Vega 20 и обещават много добро бързодействие.

За съжаление тези видео карти не са предназначени за крайния потребител, а таргетът им са изчислителните центрове и дълбокото обучение. Въпреки това е повече от ясно, че те показват какво можем да очакваме в скоро време и на пазара за крайния потребител, защото е повече от сигурно, че тези технологии ще се използват и при десктоп видео картите.

От AMD разкриват, че Radeon Instinct MI60 притежава 32GB високоскоростна HBM2 памет, шина от 1Tbps, 7.4 терафлопа изчислителна мощ и 64-bit данни с плаваща запетая. И това не е всичко – благодарение на технологията Infinity Fabric, която от AMD вече използват и при процесорите си, Radeon Instinct MI60 видео карти могат да бъдат свързани с машина, която има още толкова на брой видео карти.

Новите AMD Radeon Instinct видео карти разполагат с критично важните компоненти, необходими за решаването на едни от най-трудните задачи при облачните изчисления днес и за в бъдеще„, казва вице президентът David Wang от Radeon Technologies Group към AMD.

Тези нови технологии ще помогнат на AMD да бъдат основен съперник на NVIDIA през следващата година и да могат да изкарат продукти, които да надминават Turing-базираните GeForce RTX 20 графични карти. Можем да сме сигурни, че новите технологии ще пристигнат много по-бързо до крайния потребител отколкото сме очаквали и от AMD скоро ще ни изненадат с още добри новини.

Прочетете още:  Майкрософт казват, че няма да споделят данни от телеметрията с никого
0/5 (0 Reviews)