AMD обещават, че новият им процесор ще бие i7 6900K

0
31
AMD RYSEN


Процесорът Zen бива прекръстен на Ryzen, защото според AMD името Zen не е достатъчно добро. След прекръстването на процесора от компанията разкриха и повече характеристики за него.

От AMD разкриха повече детайли относно характеристиките на новия им процесор, като дава повод за размисъл на купувачите, които са решили да си направят подарък с процесор на Intel за Коледа. Очаква се процесорът да излезе в ранната 2017-та година.

От AMD твърдят, че Ryzen няма да е повече по-евтината алтернатива на Intel, ще има много добро бързодействие и ще се съревновава с най-добрите и най-скъпи процесори на конкуренцията.

В едночасово събитие от компанията разкриват подробности около новия процесор, който е с 8 ядра и 16 нишки, с тактова честота от 3.4GHz, като се твърди, че той може да бие i7 6900K, който към момента струва 1 411 долара.

При представянето на новата архитектура от AMD показаха също така и новите Vega GPU графични процесори, като демонстрираха играта Star Wars Battlefront – Rogue One с резолюция от 4K, която поддържа доста добри кадри в секунда.

Това е първият път, когато от компанията показват архитектурата Vega GPU и твърдят, че тя ще ъде пряк конкурент на GeForce 10 сериите, които излязоха по-рано тази година.

От AMD твърдят, че комбинацията Ryzen/Vega ще надмине по бързодействие комбинацията от Core i7 6900K и Nvidia Titan X playing при игра на Battlefield 1, с резолюция 4K.

Изпълнителният директор на AMD Lisa Su казва:

„Ядрото Zen, което се намира в сърцето на процесорите Ryzen, е резултат от огромна фокусираност на труда и хиляди инженерни часове, за да можем да създадем и донесем този продукт от следващо поколение на потребителите“.

Прочетете още:  От Майкрософт потвърдиха изтичането на сорс код на Windows

Тя добавя още, че преминаването към 14nm процес, който от компанията наричат SenseMI, е дало възможност за увеличение с 40% при per clock cycle инструкциите.

На AMD остава да се пребори със задачата да убеди пазара, че продуктът им наистина е конкурентен и да изтрие последните няколко години, в които просто се явяваше като евтина алтернатива на Intel.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments