AMD обявиха кога излизат Ryzen 3, Vega видео картите и мобилните чипове

0
34
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността


От AMD обявиха разписанието за излизането на предстоящите видео карти, мобилните процесори и процесорите от бюджетния клас.

Ryzen чиповете на AMD започнаха с летящ старт при десктопите и очакваме още продукти през втората половина на тази година.

Новите процесори за десктоп Ryzen 3 се очакват в ранната втора половина на тази година, а мобилните чипове, с кодово наименование Raven Ridge, се очакват в края на годината, по време на празниците.

Изпълнителният директор на AMD Lisa Su сподели плановете за излизането на продуктите и обясни, че производителите на компютри имат намерение да пуснат машини с вече продаващите се отделно Ryzen 5 и Ryzen 7 по-късно през това тримесечие. От Acer вече обявиха обявиха своя десктоп компютър Aspire GX, който ще се предлага с различни Ryzen процесори.

Ryzen 5 и Ryzen 7 са по-мощните варианти на новите процесори на AMD, докато Ryzen 3 са от бюджетния клас.

Не трябва да забравяме и че през следващите месеци се очакват Vega видео картите за гейминг, професионални работни станции и дейта центрове. Някои Vega видео карти се очакват още през това тримесечие.

Lisa Su обяснява, че Vega видео картите ще струват по-скъпо от съществуващите сега Polaris-базирани карти, поради по-новите и сложни технологии, които ще предоставят те на потребителите си.

Тя съобщава, че е някои от тези нови технологии ще са нов енджин за по-бързи изчисления, нова субсистема за паметта, и нов geometry pipeline, които ще увеличат драстично представянето, като в същото време ще се увеличи и ефикасността на енергийното потребление.

Първите Ryzen чипове се появиха през март 2017-та година и различните тестове показаха много добри резултати. Търсенето им от страна на потребителите е голямо, но продажбите леко се забавиха, поради затруднения с доставянето на дънни платки за процесорите. Този проблем беше превъзмогнат и сега големите производители на компютри вече са готови да обявят своите нови продукти с Ryzen процесори още това тримесечие.

Прочетете още:  Mozila Firefox 54.0 е най-добрата версия досега

Главната цел на AMD е да накара феновете на Intel да преминат към червения отбор, като тази конкуренция вече свали веднъж цените на процесорите, а миналата седмица от Intel анонсираха ново намаление на цените, което отчасти се дължи и на Ryzen.

Процесорите Ryzen са пряка конкуренция на процесорите на Intel от седмо поколение Kaby Lake, а по-късно тази година ще се изправят и срещу осмото поколение на компанията Cofee Lake.

От AMD съобщават за печалба от $984 млн. за първото тримесечие на тази година, в сравнение с $832 млн. за същия период миналата година, което определено показва, че към Ryzen има интерес.

0/5 (0 Reviews)