AMD официално пуснаха 12nm Radeon RX 590

0
32
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността

От AMD днес официално анонсираха Polaris-базираната 12nm Radeon RX 590 видео карта, която обещава по-голяма бързина за AAA игровите заглавия, добро представяне при електронните спортове и виртуалната реалност.

Новата видео карта ще предоставя по-високи честоти на графичното ядро, ще е с GCN ядра от четвърно поколение, мултимедийни ядра и display engine. От AMD обещават много по-високо представяне особено при DirectX 12 и Vulkan и че Radeon RX 590 ще е с до 20% по-високо представяне за долар от конкуренцията.

От компанията също така обещават, че новата видео карта ще предостави невероятно HD преживяване за геймърите, тъй като ще е способна да предостави 60 кадъра в секунда при повечето AAA заглавия на пазара към момента. При електронните спортове летвата е вдигната още по-високо и там Radeon RX 590 в повечето случаи ще предоставя до 100 кадъра.

Технологията AMD LiquidVR предлага висока съвместимост, plug-and-play и добра поддръжка за VR разработчиците. Видео картата идва и с технологията ReLive, която дава възможност на играчите да записват, стриймват и споделят различни моменти от игрите, които играят. Допълнително се предлагат AMD Radeon FreeSync за гладък геймплей и Day-0 актуализации.

Radeon RX 590 е налична още сега и се предлага в цял свят на цена от $279 от главните партньори на AMD – ASUS, Sapphire, XFX и PowerColor.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  EndeavourOS 2020.05.08 - нова версия на Arch-базираната дистрибуция е тук