AMD поправят неприятен бъг с припукване на звука при Raven APU

0
49
AMD поправят неприятен бъг с припукване на звука при Raven APU

От AMD пуснаха поправка за неприятен бъг с припукване на звука при Raven Ridge APU.

Както се случва често с AMD, използването на техни нови процесори при Linux не винаги е приятно изживяване. При излизането на нов хардуер от компанията почти никога не публикуват нужните драйвъри, технически данни и документация, а потребителите са оставени да се оправят сами.

Такова беше и началото при излизането на Raven процесорите с AMD Accelerated Processing Unit (APU). Благодарение на усилията на различни разработчици вече е осигурено нормалното им използване, като от Google добавиха поддръжка и за PSP / TEE trusted execution функционалност и поддръжка за HDCP content protection заради техните Chromebook модели с този процесор.

През цялото време обаче един неприятен проблем мъчи потребителите и той е с припукване на аудиото при възпроизвеждане на аудио стриймове. Ако пуснете два стрийма веднага един след друг, се чуват цъкания/припуквания и до момента нямаше работещо решение за проблема.

За щастие сега вече е налична нова поправка на инженер от AMD, която макар и с голямо закъснение, е добре дошла. Тя се състои от само няколко реда код за AMD ACP3x Audio Co-Processor 3.x драйвъра. Въпреки своя малък размер, поправката работи добре и е достатъчна за премахването на неприятния проблем.

Засега поправката не е слята с основния код, но можем да се надяваме, че това няма да отнеме много време и след това тя ще бъде налична и за стабилните издания на Linux ядрото.

Поправката можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Самолетният симулатор X-Plane идва с Vulkan