AMD признаха, че и техните процесори са уязвими срещу Meltdown и Spectre. Започват да спускат кръпки

0
34

Въпреки че през цялото време от AMD продължаваха да твърдят, че техните процесори са неуязвими срещу Meltdown и Spectre, най-накрая те признаха, че те имат слабости при два от общо трите бъга, които бяха намерени от Google Project Zero.

Първият бъг, към който процесорите на AMD са уязвими е Bounds Check Bypass, а вторият – Branch Target Injection. Успокоително до някаква степен, е че те не са уязвими срещу третия вариант на бъга Rogue Cache Load или Meltdown, който беше широко обсъждан при Intel.

AMD съобщават, че работят в тясно сътрудничество с Майкрософт, за да могат изтеглените преди няколко дни кръпки за Windows да могат да бъдат поправени и да бъдат отново достъпни за потребителите, които да могат да ги инсталират, за да се защитят. Очаква се това да се случи следващата седмица.

За втория вариант Branch Target Injection от AMD считат, че архитектурата на процесорите им е такава, че той много трудно може да се експлоатира, но въпреки това от компанията работят с техни партньори, за да пуснат кръпки възможно най-бързо и за него. Кръпките за EPYC и Ryzen процесорите ще бъдат налични още тази седмица.

Потребителите ще получат актуализации под формата на кръпки от производителите на операционни системи и обновени микрокодове за процесорите, които ще бъдат получени чрез системите за актуализации, според вида на операционната система.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт признават за проблема с батерията при Surface Book 2