AMD публикуваха кръпка за процесорите, засегнати от Spectre Variant 2

0
26

Производителят на чипове AMD публикува кръпка под формата на микрокод актуализация за процесорите, които са уязвими срещу уязвимостта Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715). Актуализацията също така е предоставена и на производителите на компютри и на дънни платки, за да може да бъде включена в бъдещите версии на BIOS.

Като част от същата тази актуализация от Майкрософт публикуваха ъпдейта KB4093112 за Windows 10 версия 1709, който включва кръпки на ниво операционна система за AMD потребителите и Spectre Variant 2. Тази кръпка е подобна на тези, които бяха публикувани по-рано тази година за Linux потребителите. KB4093112 дойде с тазмесечния Patch Tuesday.

От AMD съобщават, че новата актуализация покрива процесорите от 2011-а година насам, като се предлага кръпка и за Bulldozer линията. В същото време наскоро от Intel обявиха, че няма да предоставят кръпки за Spectre Variant 2 за някои стари процесори, някои от които Clarksfield, Bloomfield Xeon, Yorkfield и Gulftown. Причината, която споделят от Intel е, че повечето системи, които използват такива процесори са затворени и при тях има изключително ниска вероятност да бъдат осъществени пробиви с експлоатирането на Spectre Variant 2.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  GNOME Disks ще получи възможност за оразмеряване и поправка на дялове
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments