AMD пускат двучипов звяр – видео картата AMD Radeon Pro Duo

0
36
AMD пускат двучипов звяр - видео картата AMD Radeon Pro Duo


Polaris-базираната видео карта е с 32GB GDDR5, предоставя брутална мощност и работи с четири 4K монитора едновременно.

Малко след като обявиха своите нови видео карти Radeon RX 570 и RX 580, базирани на Polaris, от AMD анонсираха новата двучипова видео карта, която предоставя брутална мощност.

AMD Radeon Pro Duo също е Polaris-базирана и е напомпана с 32GB GDDR5, като е създадена най-вече за обработка на големи количества информация, 3D модели с високи детайли и видео с висока резолюция.

Целта на AMD Radeon Pro Duo е да даде възможност на потребителите да могат да използват няколко тежки графични приложения едновременно, като според AMD предоставя двойно по-висока производителност в сравнение с Radeon Pro WX 7100.

От AMD също така се целят и в 4K виртуалната реалност (VR) при различни натоварвания в тази сфера, студия за анимация, дизайнерски и инженерни приложения.

„AMD Radeon Pro Duo използва мощността на две видео карти, за да обработва изображенията за всяко едно око поотделно, което повишава VR представянето в сравнение с едночиповите модели с 50% в теста на SteamVR“, казват от AMD.

„Процесът на работа в днешни дни става все по-сложен и често изисква от твореца да използва няколко приложения по едно и също време, като спира едно приложение, за да може да използва друго. Ние създадохме AMD Radeon Pro Duo, за да премахнем тези затруднения, като предоставяме на професионалистите мултитаскинг без компромиси, предлагайки изчислителна мощност където и както им е необходима“, добавя генералният мениджър при Radeon Technologies Group Ogi Brkic.

Новата двучипова карта ще може също така да бъде използвана със свързани четири 4K монитора едновременно или един 8K монитор на 60Hz, като се използва свързване с два кабела. Предлага 4 608 стрийм процесора, 11.45 терафлопа представяне и енергоконсумация от 250W.

Прочетете още:  Флагманът OnePlus 7 обещава бързина (видео)

Новият звяр на AMD ще струва $999, като първите карти ще бъдат налични към края на май месец, а от компанията обещават редовни тримесечни ъпдейти за повече стабилност, нови функции и бързодействие.

0/5 (0 Reviews)