AMD RADV Vulkan драйвърът получава подобрения при GCN 1.0 и 1.1 моделите

0
49
AMD Linux Drivers

RADV Vulkan драйвърът получава подобрения при видео AMD картите GCN 1.0 и 1.1.

AMD RADV Vulkan драйвърът получи подобрения за видео картите Graphics Core Next (GCN) 1.0 и 1.1. Тези поостарели модели на AMD вече рядко виждат подобрения при RADV, но сега разработчикът от Valve Самюъл Питосет добави някои подобрения.

GCN 1.0 и 1.1 видео картите са съвместими с RADV драйвъра, но изискват превключване на драйвъра на ядрото от Radeon DRM драйвъра по подразбиране към AMDGPU драйвъра с флаговете за ядрото radeon.si_support=0 radeon.cik_support=0 amdgpu.si_support=1 amdgpu.cik_support=1.

Наскоро от Valve добавиха различни подобрения и при техния ACO бекенд, които донесоха подобрения при GCN 1.0 и 1.1 видео картите с около 10% и които ще са налични при Mesa 20.0, като тази версия се очаква до дни. Предвид това, че тези видео карти са по-стари обаче, при тях липсва поддръжка за някои Vulkan разширения.

Питосет внесе промени, кито отчасти поправят това и сега той е добавя поддръжка за Vulkan разширенията VK_EXT_sampler_filter_minmax, VK_NV_compute_shader_derivatives и за функцията shader storage image multi-sample.

Очаква се тези промени да намерят своето място в Linux драйвърния пакет с отворен код Mesa 20.1, която ще излезе в края на април или началото на май тази година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе GNOME 3.30 с множество подобрения
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments