AMD RADV Vulkan драйвърът за Linux получи Stream Output поддръжка в Mesa

0
928
Steam Linux

AMD RADV Vulkan драйвърът за Linux получи Stream Output поддръжка в Mesa и потребителите на тези видео карти вече ще могат да играят безпроблемно игри, които използват Stream Output. Поддръжката за Stream Output дойде след като от Khronos Group издадоха неофициалното разширение VK_EXT_transform_feedback във Vulkan v1.1.88, за да може то да се използва от проекти като DXVK и VKD3D при този тип игри.

Още с излизането на разширението бяха приготвени пачове за неговата поддръжка във видео драйвърите на различните производители. При драйвърите на NVIDIA поддръжката за VK_EXT_transform_feedback е имплементирана в бета Vulkan драйвъра 396.54.09 и потребителите могат да я използват само с инсталирането на този драйвър.

При AMD и Intel обаче са налични кръпки, които не са имплементирани в основните официални версии и на потребителите им се налага да приложат ръчно кръпките. Сега при потребителите на AMD тази нужда отпада и кръпките вече са налични в git версията на графичния драйвърен пакет с отворен код Mesa.

Има голяма вероятност поддръжката за Stream Output да се появи още в следващото издание на Mesa 18.3, чиито процес на разработка влиза в замръзнал стадий още тази седмица, а ако всичко върви по план, финалната версия ще излезе след около месец, в края на ноември тази година. През това време потребителите могат да използват Stream Output просто с инсталирането на mesa-git.

Засега Intel ANV Vulkan все още не е получил имплементирана поддръжка за VK_EXT_transform_feedback и потребителите за момента ще трябва да прилагат сами необходимите кръпки.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт KB4074588 за Windows 10 не може да се инсталира