AMD внесоха големи промени при AMDVLK Vulkan Linux драйвъра

0
41
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността

AMD анонсираха много нови промени, които намират място в новата версия на техния AMDVLK Vulkan драйвър за Linux.

След като миналия месец промените бяха по-скоро козметични, сега от екипа са направили големи промени в различни направления, които допринасят за по-високо бързодействие.

AMDVLK Vulkan Linux драйвърът има поддръжка за Vulkan 1.1, поддържа над 30 разширения, поддържа Mid-command buffer preemption и SR-IOV виртуализация, има вградени инструменти за профилиране и дебъгинг, проследяване на Radeon™ GPUProfiler.

Направени са нови поправки и преработки на кода, който отговаря за мултитрединга, почистени са ненужни секции от основния код, продължават различните подобрения при Wayland, налични са някои поправки за графичните чипове Vega/GFX9, добавена е поддръжка за разширението VK_EXT_inline_uniform_block extension.

За в бъдеще потребителите могат да очакват поддръжка за новите версии на Vulkan, различни оптимизации при натоварването на процесора, събиране на информация за представянето на хардуера посредством RenderDoc, LLPC оптимизации, за да се повиши представянето на графичния процесор и намалени времена за компилиране.

Повече за AMDVLK Vulkan Linux драйвъра и това как да го компилирате за собствена употреба можете да научите от страницата на проекта в GitHub.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Половината от потребителите на Windows 10 са имали проблеми с него през последните три години, сочи изследване