AMDGPU драйвърът получава още поправки и промени за Linux Kernel 5.7

0
46
AMD Driver

AMD изпратиха още поправки и промени за AMDGPU драйвъра за Linux Kernel 5.7.

Големият производител на видео карти изпрати поредната порция промени и поправки за своя фирмен Linux графичен драйвър AMDGPU, които ще намерят място в Linux Kernel 5.7.

В по-голямата си част новата работа, обявена от разработчика Dave Airlie, съдържа предимно поправки, като някои от тях са поправки при Display FEC, Display DCC, SR-IOV, SDMA MQD и HDCP, поправено е Pollock засичането, налични са RAS поправки, при Navi видео картите са налични поправки при управлението на енергията при водните знаци и др.

Налични са и промени като преработено приоритетното управление при compute ring, добавена е поддръжка за модифициране на sched списъците, консолидирани са повече конфигурационни детайли в gfx, подобрени са коментарите по кода, преработено е smu parameter управлението, консолидирани са bo alloc флаговете и още.

Като една от по-големите промени изпъква добавената поддръжка за PD фърмуер ъпдейти при AMD видео картите с USB Type-C. AMDGPU кернел драйвърът е имал нужда от допълнителна работа за подобряването на управлението енергоемкостта за USB-C при сваляне на фърмуер за USB-C чипа. Фърмуерът има нужда да бъде поставен в специален буфер, където PSP процесорът по сигурността да може да го достъпи и да го копира посредством I2C към USB-C блока.

До дни се очаква шестото RC издание на Linux Kernel 5.6, което е особено вълнуващо с множеството си промени и подобрения. От своя страна Linux Kernel 5.7 се очаква в началото на юни месец и освен подобренията при AMDGPU драйвъра също идва с различни интересни подобрения като например подобрен код за exFAT файловата система.

Прочетете още:  Днес поддръжката на Windows 7 приключи официално. Какво следва оттук насетне?

Повече за новите промени при AMDGPU драйвъра можете намерите тук.

5/5 (1 Review)