AMDGPU драйвърът за Linux получи подобрения, които се очакват в Linux Kernel 4.18

0
908
AMD драйвърите с отворен код получиха поддръжка за Mesa 19.0 и Linux Kernel 5.0

AMDGPU е драйвърът с отворен код за Linux, който се използва за най-новите AMD Radeon видео карти. Сега този драйвър получава подобрения, които ще се харесат на много от потребителите.

След като AMDGPU вече получи първите кръпки за поддръжка в ядрото на Vega M видео картите, а след това беше добавена и поддръжка за Vega 20 видео картите при Linux Kernel 4.18, различни подобрения относно енергопотреблението при Vega 10, поправки при SR-IOV и др., вчера Alex Deucher пусна редица подобрения, които също трябва да намерят място в Linux ядрото с версия 4.18.

В последните обновления от Deucher AMDGPU получава различни Vega20 поправки, поправки за съвместимост с DisplayPort 1.4 , поправки за DC scale ratios, vm bo и scheduler dependency corner поправки, но изглежда най-значителната промяна е подобряването на DC/PowerPlay интерфейса, което ще доведе до много големи спестявания на енергия при Vega видео картите.

Както Линус Торвалдс съобщи преди няколко дни, разработваната в момента 4.17 версия на Linux ядрото се очаква да излезе във финалния си вариант тази седмица, което означава, че ако всичко върви по план, разработката на Linux Kernel 4.18 ще започне следващата седмица, когато ще бъдат имплементирани и новите промени при драйвъра с отворен код за AMD видео картите.

Повече относно новите промени при AMDGPU драйвъра можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт отвориха кода на WSL-DistroLauncher, за да могат повече Linux дистрибуции да работят под Windows 10