Американската армия ще замени своите Android телефони с iPhone 6s

0
25
Лоялността към iPhone спада


Армейците се оплакват, че телефоните с Android забиват.

Отрядът за специални операции на американската армия към момента използва Android устройства на Samsung, но изглежда, че скоро ще преминат в отбора на Apple и ще ги заменят с iPhone 6s. По-рано от армията дадоха на отряда тактически боен пакет с Android, който носеше наименованието „Android Tactical Assault Kit“ и в него фигурираше Samsung Galaxy Note, но новият пакет вече ще е с iPhone 6s.

Информацията се появи в [url=http://www.dodbuzz.com/2016/07/15/army- … r-iphones/“ rel=“nofollow]Military.com[/url], където се казва, че човек от армията е заявил, че iPhone 6s е по-бърз, докато Android телефоните забивали и трябвало да бъдат рестартирани твърде често. Тези проблеми се проявявали най-често, когато военните трябвало да наблюдават видео в реално време, което е стриймвано от въздушни бойни единици без екипаж.

При опит да се раздели екранът, за да бъде показан маршрутът на въздушната бойна единица, Android устройството забива и иска рестарт, което струва загубени ценни минути на армията в рестарти. Те също така споменават, че картината при iPhone била по-ясна.

Системата Nett Warrior, която се използва в момента от щатската армия изисква включен смартфон, който е свързан към радио, като по този начин се следи местоположението на войниците на дигиталната карта. Смартфоните позволяват също така и наблюдение и разузнаване на района.

Към момента се използват смартфони на Samsung, като не е ясно какъв точно е моделът на Samsung, но се предполага, че е Galaxy Note II, който вече е поостарял. Точно поради тази причина не е никак чудно, че устройството не може да се справи със сложните модерни изисквания и задачи на щатската армия.

Прочетете още:  Windows Update KB4462923 не може да се инсталира с грешка 0x8000FFFF

Това няма да е първият път, когато военните от САЩ използват устройства на Apple. През 2010-та година бяха раздадени iPod, които имаха езиков модул съответствие на държавата, в която бива изпратен.

0/5 (0 Reviews)