Android, iOS и Windows Phone също губят нейтив клиента на Skype

0
33
Android


Потребителите на Windows Phone също няма да имат нейтив клиент на Skype, като оставя потребителите с уеб версията.

Както от Майкрософт обявиха по-рано, Linux и Mac OS X, също губят нейтив клиента, защото смятат да преместят цялата технология в облака. Потребителите на Windos 7, 8 и 8.1 също няма да имат нейтив клиент.

В същото време потребителите на Android с по-нова версия от 4.02 и на iOS с по-нова от 7 версия, ще имат нейтив клиент. Те ще са единствените заедно с Windows 10 и Windows 10 Mobile, които ще продължат да имат нейтив клиент на Skype.

На страницата за поддръжка на Skype Майкрософт съобщават, че продуктът ще бъде поддържан до октомври 2016-та, но софтуерът ще продължи да работи с някои ограничения до началото на 2017-та година, когато приключи миграцията към облака.

Интересното тук е, че от Майкрософт зарязват собствената си операционна система, докато разработват нейтив софтуер за Android и iOS. Ако те самите не разработват приложения за собствената си операционна система, дали някой друг ще иска?

Skype постоянно губи позиции и все повече потребители го напускат, а ходът на Майкрософт не изглежда особено логичен. Едва ли ще може да накара някой потребител да използва Windows 10 само заради Skype, както се опитва да направи. По този начин не дава никакво преимущество на Skype, просто го отдалечава от все по-малко оставащите потребители.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel пуснаха актуализирани процесорни микрокодове за Linux
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments