Android скоро може да надмине Windows в интернет

0
31
Android скоро може да надмине Windows в интернет


Има голяма вероятност Android да надмине Windows по интернет потребление, показват нови данни.

Ново изследване на StatCounter показва, че Windows все още е на първо място на пазара при използване на интернет с 38.6%, но операционната система на Google Android постоянно бележи повишение и вече е много близо с неговите 37.4%, като има голяма вероятност да задмине операционната система на Майкрософт в близките месеци.

„Това Android да се изравни с Windows беше абсолютно немислима идея само допреди пет години. През януари 2012-та година Windows държеше 82% от глобалното интернет потребление, в сравнение с 2.2% на Android“, казва изпълнителният директор на StatCounter Aodhan Cullen.

Разбира се, когато говорим за РС потребление, Windows продължава да е с най-голям дял от 84.1%, като данните са от февруари тази година.

Големият ръст, който бележи Android е благодарение на бързия темп, с който се разраства операционната система за мобилни телефони.

Третата операционна система с най-голям дял при интернет използване след Android е iOS на Apple, с около 14%. Android води мобилния пазар с над 80%.

Когато говорим за мобилни платформи, е трудно да кажем, че Майкрософт дори съществуват. Според различни източници пазарният дял на Windows Phone е едва 0.5%.

Различни анализатори считат, че се очаква още по-голям спад през идните години, а от IDC дори считат, че потреблението на Windows Phone ще падне до 0.0% през 2021.

И докато продажбите на смартфони нарастват с огромни темпове всяка година, то десктоп машините постоянно отбелязват намаляване в ръста на продажбите, което обяснява по логичен път факта, че Android вече е толкова близо до Windows и се кани да го задмине.

Прочетете още:  Bodhi Linux 5.1 е тук с поддръжка за нов хардуер
0/5 (0 Reviews)