Andromeda OS може да замести Windows 10 Mobile

0
29

Andromeda OS може да замести Windows 10 Mobile 3


С проекта Andromeda OS Майкрософт правят следващите стъпки към визията за един Windows за всички устройства.

Проектът Andromeda OS има за цел да направи Windows модулна операционна система, защото през годините в Windows са се натрупали много компоненти, които не са нужни за всяко едно устройство, съобщават от [url=https://www.windowscentral.com/andromeda-os“ target=“_blank“ rel=“noopener noreferrer]Windows Central[/url].

Това пречи на операционната система да се адаптира бързо към постоянно излизащите нови устройства, защото съдържа в себе си стари технологии, а освен това с течение на времето се е увеличил и размерът.

С осъществяването на идеята за модули, ще могат да се премахват определени компоненти, които не са нужни и да се слагат други, без нуждата да се инсталира всичко накуп. По този начин Windows би трябвало да стане по-лек и да се използва много по-лесно на най-различен хардуер и устройства с различни форма и размери.

За да се осъществи тази идея от Майкрософт вече създадоха OneCore, Universal Windows Platform (UWP) и Composable Shell, които би трябвало да запълнят дупката между различните устройства, които използват Windows 10.

Има голяма вероятност още при първото си имплементиране Andromeda OS да замести Windows 10 Mobile, който не се радва на особен интерес от страна на потребителите, а и от Майкрософт изпитват редица затруднения с него.

В последствие проектът може да обхване десктоп и Xbox, като се запази името и по този начин ще стане мечтаната универсална операционна система.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux Kernel 5.5 RC6 с поправки за AMD и много други
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments