Ънинсталирането на QuickTime може да доведе проблеми при Creative Cloud

0
39
Ънинсталирането на QuickTime може да доведе проблеми при Creative Cloud


От Adobe предупреждават, че при премахването на QuickTime могат да се появят проблеми при Creative Cloud.

Както съобщиха от TrendMicro, а и според самите Apple, е добре да се премахне QuickTime поради съображения свързани със сигурността, както и съобщението, че от Купертино спират поддръжката му за Windows.

Adobe, която също постоянно страда от уязвимости, предупреждава, че ънинсталирането на QuickTime може да доведе до евентуални проблеми при Creative Cloud. Те съобщават, че има някои кодеци които се инсталират заедно с QuickTime, които Creative Cloud използва, за да работи коректно. Като пример те дават кодека ProRes на Apple.

От Adobe съобщават, че знаят колко разпространен е този кодек и работят усилено, за да решат този проблем. Засега обаче няма точен срок кога ще има заместител на ProRes със собствен кодек, разработен от Adobe.

Премахването на QuickTime може да доведе до проблеми и при DNxHD/HR (export), Animation (import and export) и работни процеси, където се използват предимно епълски файлове. От Adobe препоръчват да се използва MXF, където и доколкото е възможно.

Сега пред потребителите на Cretive Cloud се очертават две алтернативи – или да оставят QuickTime и да се изложат на риск, или да го ънинсталират, за да запазят своята сигурност.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPhone на Епъл генерира чудовищни печалби