Anniversary Update за Windows 10 Mobile беше отложен за 9-ти август. Преглед на новостите при десктоп

0
36
Windows 10 Mobile


От Microsoft започнаха да спускат на етапи Anniversary Update за десктоп машините преди няколко часа, но обратно на очакванията мобилната версия ще се забави.

Компанията има нужда от повече време, за да отстрани някои бъгове и да привете ъпдейта в състояние, което е подходящо за разпространение сред потребителите на мобилни устройства.

В Twitter се появи информация, според която забавянето ще е с около седмица и Windows 10 Anniversary Update ще бъде наличен за потребителите на 9-ти август. От [url=http://www.windowslatest.com/2016/08/03 … th-august/“ rel=“nofollow]WindowsLatest[/url] съобщават, че Lumia India са пуснали tweet относно Anniversary Update, в който се казва „за мобилните устройства той ще е наличен на 9-ти август“, което показва, че ще дойде след около седмица.

Разбира се, трябва да се има предвид, че съобщението идва от акаунт в социална мрежа, който е на човек от персонала в Microsoft и съдейки по други подобни случаи, информацията може да не е вярна.

Съвсем наскоро от подобни акаунти се появи и информация, че Pokemon Go и Snapchat идват за мобилните устройства с Windows, но в последствие това се оказа абсолютно невярно. Тук случаят може също да е такъв особено ако се има предвид, че информацията не идва от официалния акаунт на Lumia, а от Lumia India.

В същото време от Microsoft не посочват никаква официална дата за излизането на Windows 10 Anniversary Update Mobile в свое изказване:

„Започва спускането на Windows 10 Anniversary Update за нашите клиенти по целия свят. Windows 10 Anniversary Update идва с множество подобрения, нови функции и иновации, които вдъхват допълнителен живот на Cortana и Windows Ink; по-бърз, по-удобен и по енергоефикасен интернет браузър Edge; разширени настройки по сигурността, нови гейм преживявавания и още. Windows 10 Anniversary Update за мобилните устройства с Windows 10 ще излезе през идните седмици.“

Потребителите трябва да имат предвид, че само устройствата, които са дошли с Windows 10 ще могат да бъдат ъпгрейднати с Anniversary Update. Тези устройства са Lumia 950, 950 XL, Lumia 930, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 1520, Lumia 730, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 435, Lumia 540, Lumia 532, Lumia 535.

Ъпдейтът за десктоп е известен още като Redstone1 и е вторият голям ъпдейт след Ноемврийския ъпдейт през 2015-та година.

Windows 10 Anniversary Update идва с множество нови функции и подобрения като ново и изцяло преработено Старт меню, добавки за браузъра Edge, нови образователни приложения и пр. Абсолютна новост е приложението Windows Ink, което позволява на потребителите да използват Windows 10 устройствата като обикновен лист хартия, като може да се лепят залепващи бележки с различен текст по десктопа и рисуване по бяла дъска, като написаното лесно може да бъде споделено директно от десктопа.

Прочетете още:  Излезе Mesa 17.1.1

Повечето основни приложения са ъпдейтнати до нови версии, които дават възможност и те да използват Windows Ink, в това число Edge, Office, Maps, като потребителите могат да използват химикалка докато сърфират в интернет и създават документи.

При Старт менюто вече има нов дизайн, с хамбургер меню, което дава достъп до настройки за акаунта, настройки по файловия мениджър и др. Главният акцент при Старт менюто е поставен върху приложенията, а от Microsoft казват, че искат да поставят приложенията в основата на всичко.

При Windows Store също има промени в дизайна, които отговарят на новата модерна операционна система и търсенето на приложения вече протича много по-гладко.

В Anniversary Update се забелязва имплементирана нова тъмна тема за някои универсални приложения, сред които Settings, Clock и Calculator.

Cortana също търпи големи промени. Персоналният асистент вече може да работи през заключен екран и да извърши някои задачи без устройството да бъде отключвано. Cortana вече ще отговаря и за съобщенията, които се получават при синхронизирането между мобилни устройства и десктоп, включително и Android устройств, като условието е на тях да бъде изполван един и същ Microsoft акаунт.

Интернет браузърът Edge вече е браузър по подразбиране в Windows 10, като получава поддръжка за добавки и различни малки подобрения. добавките се предлагат в Windows Store и могат да бъдат инсталирани като всяко едно друго приложение от магазина.

Освен тези значими промени, под капака се крият хиляди подобрения по бързодействието и са отстранени множество бъгове. Някои от по-малките промени можете да откриете и сами докато използвате операционната система, като това са нови икони, ъпдейти за различни приложения, ускорено бързодействие и други.

В същото време почти скрити от потребителите останаха някои ограничения като невъзможността за спиране на рекламите в Старт менюто и инсталирането на препоръчани от Microsoft приложения, както и невъзможността за спиране на lock екрана.

0/5 (0 Reviews)