Анонсираха Fedora CoreOS – най-доброто от Container Linux и Atomic Host

0
100
Анонсираха Fedora CoreOS - най-доброто от Container Linux и Atomic Host

Шефът на Fedora Project анонсира Fedora CoreOS – най-доброто от Container Linux и Atomic Host. След като по-рано тази година от Red Hat придобиха Container Linux на CoreOS, това беше следващата логична стъпка.

Според официалния блог пост Fedora CoreOS ще бъде базирана на Fedora, но засега изглежда, че няма да бъде създавана по начина, по който се създава Fedora.

От Red Hat искат да направят от Fedora CoreOS най-добрия хост за OpenShift, комбинирайки технологии като SELinux от Project Atomic и Ignition от Container Linux, като търсеният резултат е най-доброто контейнерно решение за Linux.

Fedora CoreOS ще се предлага за най-различни платформи като QEMU, Azure, GCE, AWS, DigitalOcean, OpenStack, VirtualBox, Packet и VMware. Fedora CoreOS също ще следва модела на другите Fedora проекти и ще се движи главно от общността, което означава, че ще бъде безплатна. В момента тя се разработва усилено и разработчиците обещават в скоро време да е налична за сваляне.

Потребителите на Container Linux засега не бива да се притесняват, защото от Red Hat, предвид голямата потребителска маса, ще продължат поддръжката минимум за 2018-а година, а също така ще бъдат предоставени ръководства и поддръжка за миграция. Въпреки това по някое време това издание ще бъде заместено от Fedora CoreOS също както и Fedora Atomic Host.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Новите iPad Pro модели се огъват и чупят лесно (видео)