Антивирусът Webroot маркира системни файлове на Windows като опасни

0
56
Антивирусът Webroot маркира системни файлове на Windows като опасни


Антивирусът причинява неприятности на Windows системи поради лош ъпдейт.

Антивирусната програма Webroot по погрешка отчита важни системни файлове на Windows като опасни, слага ги в карантина и ги отчита като W32.Trojan.Gen. Причината е в лош ъпдейт, който програмата получава на 24-ти април.

Според самия разработчик Webroot повреденият ъпдейт е бил изтеглен днес, но въпреки това той е достигнал до много потребители и е повредил хиляди системи, след като антивирусната програма е маркирала системни файлове на Windows като зловредни.

Освен това Webroot е създала още главоболия на потребителите си като е определила Facebook като фишинг сайт и е блокирала достъпа до него.

Разработчикът на антивирусния софтуер вече работи по отстраняването на този неприятен проблем, като в същото време и предостави временно решение, което можете да намерите тук.

От Webroot повтарят, че причината за този проблем не е защото са били хакнати и добавят, че са засегнати както бизнес клиенти така и обикновени потребители.

„Няма пробив при Webroot и потребителите не са изложени на никакъв риск. Истинските зловредни файлове продължават да бъдат третирани като такива и съответно блокирани. Продължаваме да работим по намирането на най-подходящото решение, като в същото време публикувахме решение за проблема с Facebook, което се разпространява сред потребителите,“ обясняват от компанията.

Допълнително те съобщават, че в момента сървърите им работят малко по-бавно от очакваното, поради увеличения брой заявки след този проблем.

За 2016-та година Webroot отчетоха голяма потребителска маса от 30 милиона потребители, което означава, че десетки хиляди потребители може да са станали жертва на повредения ъпдейт.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  PCI Express 4.0 е готов. PCI Express 5.0 идва през 2019-та година