Ъпдейт за Windows 10 не може да бъде инсталиран на някои машини (допълнена с решение на проблема)

0
11
Ъпдейт за Windows 10 не може да бъде инсталиран на някои машини (допълнена с решение на проблема)


Кумулативният ъпдейт KB3124200 беше пуснат по-рано тази седмица, но се оказа, че има проблем с него при някои потребители.

Ъпдейтът трябваше да донесе множество подобрения за компютрите, които имат инсталирана новата операционна система, но на някои машини той не може да бъде инсталиран. От Microsoft все още не са излезли с официално становище, но във форума на общността се потвърждава, че такъв проблем наистина съществува и много потребители имат проблеми с него.

Това не е първият път, когато има проблем с ъпдейти, които са задължителни за потребителите, без да имат опция да ги откажат. Както и другите пъти KB3124200 дава грешка при опит за инсталиране и съобщение, което не дава никакво обяснение от какво може да е тази грешка.

Потребители се оплакват, че получават съобщение „Не можем да инсталираме ъпдейта, връщаме предишните настройки“ и след това компютърът им се рестартира. След това KB3124200 се изтегля наново, отново се опитва да се инсталира, отново не успява и отново следва рестарт и така до безкрай.

Някои потребители са се опитали да се свържат с поддръжката на Microsoft, но не са получили адекватна помощ, от което става ясно, че от софтуерната компания трябва час по-скоро да изкарат фикс за този проблем.

За момента няма измислен начин, по който ъпдейтът да бъде инсталиран или поне да се предотврати омагьосаният кръг от сваляне, опит за инсталация, грешка, рестарт. При други кумулативни ъпдейти също се е получавало това и от Microsoft никога не са изкарвали фикс за тях, което не ни дава основание да мислим, че този ще е по-различен с нещо и ще изкарат за него.

Прочетете още:  LibreOffice 5.1.4 дойде с над 130 поправки на бъгове

Добавено:

Как да се опитаме да оправим проблема с ъпдейт KB3124200

Някои потребители казват, че ръчното сваляне и инсталиране на ъпдейта помага, защото явно някои от проблемните стъпки се прескачат по този начин. Линкове към ъпдейта можете да намерите в дъното на материала.

Ако този начин не проработи за вас, единственият начин е да блокирате ъпдейта, докато от Microsoft евентуално изкарат фикс или да изчакате следващия кумулативен ъпдейт, който ще съдържа и KB3124200 в себе си. Нов кумулативен ъпдейт обаче ще има чак през януари.

[url=http://download.windowsupdate.com/c/msd … 8ee874.msu“ target=“_blank]http://download.windowsupdate.com/c/msd … 8ee874.msu“ target=“_blank[/url] Свали: KB3124200 x86

[url=http://download.windowsupdate.com/c/msd … 8ee874.msu“ target=“_blank]http://download.windowsupdate.com/c/msd … 8ee874.msu“ target=“_blank[/url] Свали: KB3124200 x64

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments