Ъпдейтът KB4058043 за Windows 10 предизвиква сини екрани

0
39
Windows 10 bugs

Проблемите с нескопосаните ъпдейти на Майкрософт продължават да тровят живота на потребителите и не се очертава скоро това да се промени. Като изключим традиционните проблеми от последния февруарски Patch Tuesday, сега става ясно, че и ъпдейтът KB4058043 от декември създава сериозни неприятности.

Ъпдейтът KB4058043 е за потребителите, използващи Windows 10 Fall Creators Update, който според списъка с промените поправя различни проблеми и подобрения при Microsoft Store. Доколко е поправил прилежащите проблеми не е ясно, но едно е сигурно – създава нови.

Потребител се оплаква във форумите на Майкрософт, че след инсталирането на въпросния ъпдейт започват проблеми със сини екрани, които накрая оставят компютъра в невъзможност да стартира.

От Майкрософт изказват предположение, че може да става въпросза повредени основни компоненти на Windows и препоръчват свалянето на нов имидж на Windows 10, възстановяването от старо положение или ресет на операционната система. Като възможен вариант се разглежда и несъвместимост на KB4058043 с текущия билд на Windows 10, който използва потребителят.

Засега няма официално решение на проблема, а потребителите трябва да имат едно наум, че ако използват Windows, трябва често да си правят бекъп и да са подготвени за всякакви изненади.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Защитата на Windows 10 може да бъде пробита въпреки паролите (видео)