Ъпдейтът KB4090913 за Windows 10 Fall Creators Update (версия 1709) има проблеми с инсталирането

0
51
Майкрософт бъг

Спуснатият вчера от Майкрософт ъпдейт KB4090913, който е за потребителите на Windows 10 Fall Creators Update (версия 1709) и трябва да поправи грешка в USB свързаността, не иска да се инсталира на някои машини и освен това предизвиква и други проблеми.

Както винаги оплакванията на потребителите са, че ъпдейтът не може да бъде инсталиран и те получават грешката 0x80070643, с типичното съобщение „We could not complete the update, reverting changes“ към нея. Както вече знаете от други подобни ъпдейти, този проблем стана нещо обичайно. Системата казва, на потребителите, че има ъпдейт, който трябва да бъде инсталиран, а след неуспешния опит за инсталиране той се предлага отново и отново, докато не бъде скрит или блокиран.

Освен тази нелепа ситуация обаче изглежда, че KB4090913 предизвиква и други проблеми и USB портовете при потребителите успели да инсталират ъпдейта, вече не работят коректно. Потребител се оплаква, че неговата мишка Logitech G502 е престанала да отчита кликовете по десктопа, който проблем е потвърден и от друг потребител, който обаче в добавка получава и сини екрани на смъртта, познати още като BSOD.

От Майкрософт засега нямат коментар по случая, а в страницата на ъпдейта не са записани никакви известни проблеми. Първоначално ъпдейтът беше описан, че решава проблеми със свързаността на USB при Windows 10, но след това от компанията тихомълком актуализираха списъка с промените и добавиха, че той поправя и проблем за невъзможгност за стартиране с грешката INACCESSIBLE BOOT_DEVICE.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт казват, че няма да споделят данни от телеметрията с никого