App Defense Alliance ще пази Android от вируси

0
48
Android malware

App Defense Alliance е новото начинание на Google, с което от компанията се надяват да предпазят потребителите от зловреден софтуер.

За никого не е тайна, че мобилната операционна система e Android има големи проблеми със зловредни приложения, а от Google са в непрестанен процес, в който се опитват да подобрят ситуацията и да предпазят потребителите.

Резултат от най-новите усилия на компанията е обединението „App Defense Alliance“. В новия проект за пръв път участват компании от трети страни, които да помагат на Google при защитата на Android.

В официалния анонс на Google се съобщава, че обединението се състои от още три компании – ESET, Zimperium и Lookout. Целта на алианса е да направи така, че до потребителите да не достигат зловредни приложения.

И трите компании са избрани от Google според добрите им резултати при откриване на потенциални заплахи при Android приложенията, а новите им партньори са специализирани в защитата на крайни потребители при мобилните платформи.

Със създаването на новия проект от Google вече ще защитават потребителите по два начина – докато Google Play Protect сканира в реално време вашето устройство за заплахи, то новият алианс ще действа проактивно, работейки в насоката вирусите въобще да не достигат до Google Play Store, а оттам и до крайния потребител.

В опита си за още по-сигурна екосистема от Google ще интегрират и своя Play Protect Detection в сканиращите енджини на новите партньори. Това ще създаде още една преграда пред зловредните приложения, която ще им попречи да достигат до Play Store.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  ASUS ROG смартфонът идва този месец в първо в Индия