Apple иска да наемате приложения, не да ги купувате

0
28
Apple иска да наемате приложения

В информация, изнесена от Business Insider се твърди, че от Apple са провели среща в Ню Йорк, на която е можело да се присъства само с покани и където от компанията са поискали от разработчиците на iOS приложения да преминат към модел на наемане на приложенията, вместо да ги продават. Причината за това е, че по този начин се генерират много повече средства, отколкото с еднократна продажба.

При този модел потребителите плащат такси за приложенията, но не ги купуват и не ги притежават. Интересът на Apple се състои в това, че компанията прибира цели 20% от печалбите от наеманите приложения, за които потребителите плащат. Ако всички разработчици преминат към модел на наемане, съответно и от Apple ще имат още по-високи приходи.

Данните показват, че в последно време моделът за наемане на софтуер набира все по-голяма скорост и печалбите почти са се удвоили. В магазина на Apple има над 30 000 приложения, които използват този модел, като някои от тях са офис пакета на Майкрософт Microsoft Office, Netflix, Tinder и пр.

В зависимост от гледната точка наемането на приложения е както лошо, така и добро за крайния потребител. Лошите новини за потребителите са, че те ще трябва да плащат повече пари отколкото досега, което винаги е неприятно. От друга страна обаче моделът на наемане на приложенията задължава техните разработчици регулярно да изкарват актуализации и да се грижат постоянно за продуктите си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Microsoft потвърдиха за проблем с Windows Store
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments