Apple обвиниха Китай за ниските си iPhone продажби

0
46
Apple iPhone продажби

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук публикува в официално изявление фискалните очаквания на компанията за първото тримесечие на 2019-а година. Първоначално прогнозните приходи бяха обявени за между $89 млрд. и $93 млрд., но предвид намалените iPhone продажби очакванията са намалени на $84 млрд. В същото време от Apple отбелязват и повишение на разходите от $300 млн. до $550 млн.

Една от причините за влошените продажби и показатели, които се изтъкват в изявлението, се посочва Китай. Според Кук тази държава е главната причина за понижените продажби в глобален мащаб с над 100%. Конкретно се посочват влошените показатели на китайската икономика за 2018-а година, ниските субсидии за китайските мобилни оператори, а също така и некачествените батерии, с които се заменят повредените оригинални.

Въпреки това от Apple считат, че все пак присъствието им в Китай ще има положителен ефект, а главната причина за това мнение е, че обществото от iOS разработчици се справя много добре за момента и постоянно нараства.

Като друга причина за лошите продажби, която не е свързана с Китай, от компанията от Купертино посочват различните дати на излизане на новите модели, както и понижения курс на долара.

Въпреки влошените показатели от iPhone моделите, от Apple очакват нетна печалба от $130 млрд., а причината за това е, че техните други услуги и аксесоари бележат 19% повишение спрямо същия период на миналата година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ънинсталирането на QuickTime може да доведе проблеми при Creative Cloud
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments