Apple официално забраниха приложенията за копаене на криптовалута при iOS и macOS

0
57
Apple официално забраниха приложенията за копаене на криптовалута при iOS и macOS

В опит да прекрати опитите на разработчиците да внедряват функции за копаене на криптовалута от Apple обновиха своето ръководство за App Store, където изрично се упоменава, че на приложенията се забранява да правят това освен ако копаенето не се извършва извън устройството, например в облака (cloud-based mining).

Компанията от Купертино в последно време показва своята нетърпимост към приложения, които копаят криптовалута и през февруари тази година премахнаха приложението Calendar 2, което в премиум версията си предлагаше копаене на криптовалута в замяна на предоставянето на повече функции на потребителя.

Сега в ръководството има специално отделена секция, където се упоменават изрично новите правила за за копаенето на криптовалута, за търгуването с фючърси и портфейлите. Тези стъпки са продиктувани от факта, че много потребители по света все по-често стават жертва на така наречения „cryptojacking“. Изчислителната мощност на устройствата на жертвите бива използвана за копаене на криптовалута, с цел лично облагодетелстване, като жертвата в повечето случаи дори и не подозира това.

Въпреки че копаенето със смартфон дава ниски резултати, тук се разчита на голям брой устройства, като така се увеличава изчислителната мощ. Дори и да е дал съгласието си, за да получи повече функции в дадено приложение обаче, потребителят така или иначе ще изпитва затруднена работа със своето устройство, защото голяма част от ресурсите му биват използвани за копаене на криптовалута.

След този ход на Apple остава да видим колко приложения ще бъдат забранени от App Store и дали това ще има някакъв реален ефект върху потребителите и наличието на приложения, които копаят криптовалута.

Прочетете още:  Facebook е изложила на показ стотици милиони потребителски пароли на служителите си
0/5 (0 Reviews)