Apple премахват Home бутона при iPhone 8

0
42
Apple премахват Home бутона при iPhone 8


Хардуерният Home бутон при iPhone 8 ще бъде заместен с нещо доста интересно. Вижте с какво.

Докато много потребители може би са били неприятно изненадани от премахването на Home бутона при флагмана на Apple, от компанията се опитват да запълнят липсата му с нещо много интересно.

Според източници на [url=https://www.bloomberg.com/news/articles … ext-iphone“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]Bloomberg[/url], Home бутонът при iPhone 8 ще бъде заместен от виртуален софтуерен панел (software bar), който ще е поместен в дъното на екрана и ще има поддръжка за жестове.

Apple премахват Home бутона при iPhone 8 3

Когато се използва вътре в приложение, панелът ще дава допълнителни опции, ще може да се завлачва до горния край на екрана, за да се достигне до Home страницата, а при заключен телефон, ако се завлачи до средата на екрана, ще го отключва.

Според Bloomberg има планове и за промяна на дизайна на дока при iPhone 8, а екранът ще е със заоблени ъгли, като самият телефон ще е малко по-дълъг от предшественика си iPhone 7 Plus.

Според различни слухове има вероятност от Apple да приготвят три различни модела, които ще видим на анонса, който е насрочен за 12-и септември тази година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт официално анонсираха Windows S