Apple се извиняват и обещават повече да не подслушват потребителите си

0
45
Apple се извиняват и обещават повече да не подслушват потребителите си

След като наскоро стана ясно, че от Apple подслушват своите потребители посредством дигиталния асистент Siri, от компанията решиха да се извинят.

След изнесените данни за записване на гласовете на потребителите, когато те осъществяват гласова комуникация с дигиталния асистент Siri, от Apple признаха за това и обясниха, че целта е подобряването на дигиталния асистент. Това признание обаче, както за потребителите, така и за компанията беше ясно, че е напълно недостатъчно.

Затова сега от Apple решиха официално да се извинят на потребителите си в блог пост.

След като прегледахме нашите действия видяхме, че не сме спазвали напълно нашите високи идеали, за което се извиняваме“, казват от компанията.

Освен извинението компанията от Купертино обещава да направи и важни промени при поверителността за Siri, така че потребителите да не бъдат подслушвани повече. От Apple съобщават, че вече няма да се пазят потребителски записи и това ще е настройка по подразбиране, което означава, че не трябва да се предприема никакво действие от страна на потребителите.

За подобряването на Siri вече ще се използват компютърни записи, а не потребителски както до момента. Ще се даде опция за потребителите, които искат да бъдат записвани гласовете им да обявят това свое желание, но при промяна на мнението отказът също ще бъде много лесен.

Тук от Apple подчертават, че записите на потребителите, които се съгласят да бъдат записвани ще бъдат преслушвани само и единствено от служители на компанията и информацията няма да се предоставя на трети лица под формата на фирми на договор, както се правеше досега.

Прочетете още:  Уязвимост в iOS 13 показва детайли за кредитната ви карта на други

От Apple до момента използваха компании от трети страни, за които се разбра, че са имали достъп до лични данни и поверителни разговори за секс, за нарко сделки, поверителна медицинска информация и пр.

5/5 (1 Review)