Apple ще спрат да използват процесори на Intel при Mac в полза на свои ARM чипове

0
66
Apple ще спрат да използват процесори на Intel при Mac в полза на свои ARM чипове

Различни източници твърдят, че има данни за това, че от Apple смятат да спрат да използват процесорите на Intel при своите Mac компютри до 2020-а година. Според информация на Axios това се потвърждава и те съобщават, че много официални лица от Intel смятат същото и от Apple ще започнат да използват ARM процесори собствено производство през следващата година.

За да може да се осъществи гладко преминаване, от Apple вече са започнали уеднаквяването на приложенията за Mac, iPhone и iPad. В допълнение на това има данни, че от Apple възнамеряват да издадат нов SDK на събитието WWDC като част от проекта Marzipan, който ще даде на разработчиците възможност да създават приложения под формата на един, единствен бинарен файл, който ще е съвместим както с iOS, така и с macOS.

Въпреки че от Apple вече обявиха своите планове за WWDC, много специалисти считат, че те ще съобщят и за инициативи за сливане на приложенията към единна платформа. Проектът Marzipan ще позволи на компанията от Купертино да осигури плавно преминаване през този процес и да се откаже от чиповете на Intel, в полза на свои ARM чипове.

Пълното преобразяване от x86 към ARM обаче няма да е толкова лесно. Ако предположенията са верни то следващата година почти със сигурност можем да очакваме версии на macOS както с ARM така и с Intel процесори. От Apple ще трябва да се съобразят и с не малка част от потребителската им маса, която използва стари Mac компютри и поради тази причина ще трябва версиите на macOS да са съвместими и с двете архитектури.

Прочетете още:  От Facebook потвърдиха, че се четат и личните съобщения

При всички положения премахването на Intelпроцесорите и замяната им с ARM чипове ще отнеме няколко години и процесът със сигурност ще е труден.

0/5 (0 Reviews)