Arch Linux изоставя openjdk 9 и Java 7. Тестовете за Python 3.7 започват

0
63
Arch Linux

Софтуерният разработчик Jelle van der Waa, който е част от екипа на Arch Linux, публикува интересни новини около тази GNU/Linux дистрибуция, както и около нейния сайт. Новините около сайта са, че там са премахнати някои празни пространства, за да се подобри изгледът като цяло. Също така е добавена и възможност за търсене на „archlinux keyring“, с която ще можете да намерите „archlinux-keyring“.

Една от големите промени, които предстоят при Arch Linux е преминаването към Python 3.7. Това няма да се случи веднага. Той е добавен в тестовите хранилища след дълъг период на проблеми и поправки заради асинхронни ключови думи и C ABI/Compiler промени. След като обаче Python 3.7 вече е в тестовите хранилища, вече е въпрос на време да се появи и в стабилните.

Други интересни промени, за които споменава Jelle са премахването на пакетите luxrays, luxrender и luxblend25 от [community] хранилището, премахването на openjdk 9 и предстоящи планове за премахване на Java 7, добавяне на инструмента AURpublish в [community], добавяне на нова версия на aurweb 4.7.0, добавен е още един доверен потребител в лицето на Filipe Laíns, повече познат с ника си FFY00, откриване на компрометирания пакет Acroread и премахването му и още.

Повече интересна информация можете да получите от официалния блог пост на Jelle van der Waa.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Anniversary Update за Windows 10 Mobile беше отложен за 9-ти август. Преглед на новостите при десктоп