ARON – футуристичната алтернатива на интернет

0
17

Американската компания SureFire представи на CES 2018 новата си комуникационна система ARON. Името на технологията е абревиатура от Augmented Reality Optical Narrowcasting.

ARON представлява вид безжичен трансфер, а създателите му казват, че е базиран на принципа на фотофона на Александър Бел. За предаването на информацията новата технология използва инфрачервена светлина и оптични маяци. През деня трансферът може да се осъществи на разстояние от 400 метра, а през нощта на цели 1.2 километра.

ARON беше представена като технология с безпрецедентна мощ, предоставяща свобода и гъвкавост и даваща на потребителя достъп до AR (обогатена реалност) поглед върху заобикалящата го среда, използвайки информация от нея.

Освен, че тази технология е безплатна, тя дава още една алтернатива на райони със затруднен интернет достъп, дава възможност за отваряне на специални информационни канали при бедствия, когато конвенционалните средства за комуникация са повредени и може да бъде инсталирана на превозно средство или дори телефон и да изпраща практически всякакъв тип дигитална информация.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Purism показаха Linux телефона Librem 5 в действие (видео)