Aspyr Media официално потвърдиха Civilization VI за Linux

0
28
Aspyr Media официално потвърдиха Civilization VI за Linux


След като не казаха нищо сигурно през миналата година, сега от Aspyr Media потвърдиха, че ще предоставят последната версия на Civilization за Linux и SteamOS.

Дълго време почитателите на култовата поредица Sid Meier’s Civilization VI се надяваха, че от Aspyr ще портнат и най-новото издание от поредицата и за Linux.

Тези надежди бяха основани на факта, че от Aspyr Media вече портнаха за Linux Sid Meier’s Civilization V и Sid Meier’s Civilization – Beyond Earth Rising Tide.

В блог пост от Aspyr казват:

„От Aspyr Media потвърждаваме, че Sid Meier’s Civilization® VI ще е следващата ни задача от Civilization франчайза, който е продал над 37 милиона копия, а ето, че сега скоро идва и за Linux!“

От Aspyr Media портнаха Sid Meier’s Civilization VI към Mac не много след официалното издание за Windows, но Linux потребителите се наложи да изчакат, за да могат от Aspyr да проверят дали портът въобще е възможен. Много потребители си мислеха, че от Aspyr така и няма да портнат играта поради забавянето, но ето, тя идва и от компанията обещават, че ще е скоро!

Разбира се, това са фантастични новини – не само поради факта, че от Aspyr се завръщат на сцената на Linux и SteamOS, но и поради факта, че Linux потребителите ще получат още едно AAA заглавие, което се радва на огромен интерес.

Засега обаче няма никаква информация за датата на официалното излизане на Sid Meier’s Civilization VI, нито са публикувани хардуерните изисквания. Под Windows играта се нуждае минимум от HD 5570 или GTX 450 видео карта, а препоръчаните модели са HD 7970 или GTX 770.

Прочетете още:  Oт Apple се извиняват за умишленото забавяне на iPhone. Предлагат в замяна по-ниски цени на батериите

Изискванията за Linux се очаква обаче да бъдат доста по-високи, защото тази D3D11 игра почти сигурно ще използва OpenGL вместо Vulkan.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments