Asus пуска съперник на Surface Laptop на Майкрософт

0
52
Asus пуска съперник на Surface Laptop на Майкрософт


Asus пуснаха своя ZenBook 3 Deluxe като пряк съперник на Surface Laptop на Майкрософт. Лаптопът вече е наличен в Amazon и при други големи търговци.

Наскоро Майкрософт пуснаха Surface Laptop, устройство от типа 2 в 1, което се радва на голям интерес.

Surface линията на компанията бележи прираст и от Apple дори промениха стратегията си, обръщайки се наново към продукти, към които нямаха голям интерес като iPad Pro, който беше пуснат като пряк конкурент на Surface Laptop.

Сега обаче на сцената се появава и трети силен играч в лицето на Asus, които също искат да изкарат достоен конкурент на Surface Laptop. Днес от тайванската компания пуснаха официално в продажба своя ZenBook 3 Deluxe, който беше анонсиран по-рано тази година на Computex.

Asus ZenBook 3 Deluxe се явява алтернатива на Apple MacBook и пряк конкурент, а защо не и убиец на Microsoft Surface Laptop.

Неговите спецификации са доста впечатляващи, като се предлага с Intel Core i7 процесори от последно поколение, пространство до 1TB SSD, 16GB LPDDR3 RAM и USB-C порт, който дава възможност за свързването на множество различни външни устройства.

Asus пуска съперник на Surface Laptop на Майкрософт 3

Въпреки своите внушителни характеристики Asus ZenBook 3 Deluxe тежи само 11 килограма, което го прави по-лек от Surface Laptop и го бие и в това отношение.

Цените на Surface Laptop започват от $999 като също се предлага с най-новите и мощни i7 процесори на Intel и с 16GB RAM, но той няма USB-C порт, максималното пространство, с което се предлага е двойно по-малко – 512GB, и, както вече споменахме, е по-тежък.

В същото време най-ниската цена, на която можете да вземете Asus ZenBook 3 Deluxe е по-висока – $1,299, но предвид по-добрите характеристики това изглежда оправдано.

Прочетете още:  Майкрософт приключи гигантската сделка с Министерството на отбраната на САЩ

Засега устройството се предлага в САЩ при най-големите търговци, включително и Amazon, като се очаква в най-скоро време да се появи на повече пазари.

0/5 (0 Reviews)