ASUS TUF с Linux? Геймърските лаптопи получават поддръжка при Linux Kernel 5.3 и още

0
51
ASUS TUF с Linux

ASUS TUF с Linux? Геймърските лаптопи на ASUS идват при Linux благодарение на големи драйвърни актуализации при ASUS WMI драйвъра в Linux Kernel 5.3.

Големи драйвърни актуализации вече са изпратени към предстоящото за разработка издание на Linux ядрото версия 5.3. Като голяма промяна можем да отчетем промените при ASUS WMI драйвъра, който е преработен, за да може да се осигури поддръжка за тези геймърски лаптопи на ASUS. ASUS TUF с Linux? Скоро това ще е възможно!

При ASUS WMI драйвъра е поправен и проблем при ASUS Eee PC, при който не можеше да се включи подсветката при тази серия от мини лаптопи.

Друга значима промяна е добавянето на поддръжка за новата технология на Intel за селективно избиране на скоростта при процесора (Intel Speed Select Technology). SST технологията беше представена заедно с Cascade Lake процесорите и позволява оптимизиране на системата на база процесорно ядро.

Intel Speed Select Technology позволява да се разпределя товара от различните задачи между различните ядра и тези, които са най-належащи да получават приоритет, докато приоритетът за другите се намалява.

С Linux ядрото 5.3 и Cascade Lake процесор или по-нови благодарение на SST вече могат да се създават профили, които биват конфигурирани от операционната система и те да биват използвани в реално време според нуждите, като приоритетните конфигурации се създават за всяко едно налично ядро.

Допълнително при Linux Kernel 5.3 идва поддръжка за още много хардуер като Xiaomi WMI ноутбука, OLPC XO-1.75, Mellanox платформените драйвъри поддържат още повече устройства, добавена е поддръжка за тъчскрийна при Chuwi Hi10 Plus таблета, налични са поправки при акселерометъра на HP ProBook 450 G0 и още.

Прочетете още:  Майкрософт обявиха награда от $100 хил. за хакването на техния Linux

Пълният списък с новостите можете да видите тук.

5/5 (1 Review)