Бъг при Android телевизорите показва снимките ви публично на други потребители

0
57
Бъг при Android телевизорите показва снимките ви публично на други потребители

Едно от многото предимства да имате Android телевизор е възможността за показване на снимките от Google Photos като скрийнсейвър. Оказва се обаче, че тази функция има бъг и потребител е забелязал на телевизора си лични снимки на много други хора, съобщават от XDA developers.

Те обясняват, че проблемът в Google Home е позволил на Twitter потребителя @wothadei да разглежда свързани акаунти на различни Google потребители.

Освен прегледа на тези свързани акаунти потребителят е установил, че техните Google снимки могат да бъдат разглеждани чрез режима Ambient Mode в скрийнсейвър настройките.

От Google са признали за проблема и работят по неговото отстраняване, като към момента не се знае точно от какво се причинява. Поради тази причина от компанията, която заявава, че приема много сериозно поверителността на свооте клиенти, са спрели възможността за отдалечено излъчване посредством Google Assistant и прегледа на снимки от Google Photos при Android телевизорите.

Потребителят @wothadei е последвал инструкциите, предоставени от Google и е ресетнал телевизора си и сега той не може да достъпи дори и собствените си снимки като дори до момента той не може да реши този проблем.

Производителят на Android телевизори Vu съобщава в свое изявление, че проблемът при Google Home App е софтуерен. Друг потребител в Twitter aarjithn потвърждава, че проблемът не е в Android производителите, а е бъг в Google акаунтите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Anniversary Update за Windows 10 Mobile беше отложен за 9-ти август. Преглед на новостите при десктоп