Бъг при Windows 10 Fall Creators Update му пречи да се инсталира на някои машини

0
71
Майкрософт бъг

Наличността на Windows 10 Creators Update беше обявена преди малко повече от седмица и новият голям ъпдейт започна бавно да достига до потребителите.

Засега той официално е достигнал до твърде малко потребители, като достигането на всички ще отнеме месеци. Въпреки малкия брой потребители обаче, първите бъгове не закъсняха. Един от тези признати от Майкрософт проблеми беше изчезването на приложенията от старт менюто.

Сега, някои потребители, които използват NVMe SSD и Intel X299 чипсета, се оплакват, че не могат да инсталират Fall Creators Update. Очевидно някакъв бъг възпира инсталирането при подобни потребители, а техният брой може да се окаже много голям.

Това се отнася до конфигурации, които използват продукти на MSI, ASUS, Gigabyte, AsRock и пр., като всички те имат дънни платки, с този чипсет на Intel и проблемът може да се възпроизведе при всеки един от тях.

Във форумите на Майкрософт потребителите обясняват, че инсталацията на големия ъпдейт започва нормално, но по някое време изкарва грешка „BlInitialization failed 0xc00000bb“ и инсталацията бива преустановена.

Засега единственото решение на проблема е Windows 10 Fall Creators Update да се инсталира stand-alone инсталационна медия. От Майкрософт казват, че разглеждат проблема ще изкарат поправака възможно най-бързо.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel пуснаха първите си процесори с Radeon Vega M графични карти (видео)