Бъг при Windows 10 причинява липса на интернет

0
81
Windows 10 bugs

Бъг при Windows 10 причинява липса на интернет ако използвате прокси сървър.

Днес от Майкрософт признаха за бъг при Windows 10, за който потребителите алармират вече от няколко седмици. Единият от хилядите проблеми, които заливат тази операционна система е открит още през февруари и причинява проблеми с интернет ири тотална липса на интернет, ако използвате прокси настройки.

Както обикновено се случва, този проблем идва с акумулативен ъпдейт, в конкретния случай това е ъпдейтът KB4535996, който беше спуснат на 27-и февруари, а засегнатните версии на Windows са Windows 10 version 1709 и по-нови, включително и най-новата актуална версия Windows 10 version 1909.

От Майкрософт съобщават в днешния анонс, че устройства, кито използват прокси настройки, специално с виртуални частни мрежи (VPN), могат да изпитват проблеми с интернет свързаността или липсата на всякаква свързаност, като това ще бъде отбелязано и при иконата за статуса на интернет (Network Connectivity Status Indicator (NCSI) в системния трей.

Устройствата, които изпитват подобни проблеми също така може да не успеят да достигнат интернет чрез приложения, използващи WinHTTP или WinInet. Това са приложения като Office365, Internet Explorer 11, Microsoft Teams, някои версии на Microsoft Edge, Microsoft Office и още много други.

От Майкрософт съобщават, че работят по поправка, за която обещават, че потребителите на Windows 10 ще получат в началото на април месец в Microsoft Catalog.

Към момента няма друго решение на проблема и докато чакате да излезе официална поправка, от Майкрософт съветват да опитате да рестартирате устройството ви, което в някои случаи помага.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Ubuntu Linux може да промени модела на изданията си