Бъг в iOS 12.1 на Apple позволява да ви подслушват и гледат на видео

0
28
Бъг в iOS 12.1 на Apple позволява да ви подслушват и гледат на видео

Намерен е нов бъг в операционната система за смартфони на Apple iOS 12.1, който позволява включването на микрофона и подслушването на хората преди да започнат FaceTime разговор. Най-опасното в случая е, че подслушваният дори и не подозира, че някой друг чува всичко, което казва, съобщават от 9to5Mac.

Новооткритият бъг засяга всички устройства, които използват версия на iOS iOS 12.1 или по-нова, а подслушването се извършва по следния начин:

стартирайте FaceTime разговор към който и да било потребител с iPhone е докато получавате сигнал свобдно, изберете функцията Add Person. Добавете собствения си номер, което ще инициира групов FaceTime разговор, в който ще участвате вие и човекът на когото звъните. Тези елементарни действия ще ви осигурят достъп до всичко, което казва отспрещната страна преди да вдигне телефона си.

И това не е всичко – бъгът позволява да видите видео на адресата, ако той по някаква причина натисне power бутона докато получава FaceTimе обаждането. По този начин можете да подслушвате и гледате на видео човека на когото се обаждате, а през цялото време той няма да знае за това.

Понеже това е сериозна уязвимост в сигурността, ако имате iPhone и искате да сте сигурни, че никой не ви гледа или подслушва, е по-добре засега да изключите FaceTime и да изчакате от Apple да пуснат кръпка.

Проблемът е съобщен на Apple и от компанията обещават, че ще осигурят кръпка до края на тази седмица.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows Media Foundation Wine prefix download