Бъг в Windows 10 April 2018 Update скрива някои икони от таск бара, а други стават размазани

0
31
Майкрософт бъг

Не е тайна, че големият априлски ъпдейт за Windows 10, който излезе официално през май, е с много бъгове, някои от които дори човек не може да проумее как са преминали през качествения контрол, ако въобще има такъв, но проблемите се трупат, а днес ние можем да добавим към дългия списък още един.

Потребители от форумите на Майкрософт се оплакват от доста време за бъг, който скрива някои икони от таск бара, но докато това можеше да се приеме за нормално преди Windows 10 April 2018 Update да бъде анонсиран официално, то сега, след неговото официално излизане, това вече не се приема за нормално от никого.

Всъщност проблемът фигурира още от излезлия през октомври месец миналата година Windows 10 Fall Creators Update, но тук, вместо да е поправен, идва с още повече екстри. Докато при старото издание бъгът се е проявявал само в размазани икони, то сега вече освен размазаните икони има и липсващи такива.

Проблемът се проявява при натискането на бутона за показването на скритите икони в таск бара и с течение на времето в темата са се присъединили множество потребители, които потвърждават, че също изпитват подобни аномалии. Като временни решения към момента се дават рестартирането на компютъра или промяната на DPI настройките, но това очевидно е крайно незадоволително.

От Майкрософт съобщават, че знаят за проблема и в момнта търсят начин да го отстранят. Дано след повече от половин година най-сетне се справят, а на потребителите остава да се надяват, че новата евентуална кръпка няма да повреди още куп компоненти, когато бъде инсталирана, което се очертава като запазена марка на Майкрософт.

Прочетете още:  SteamVR получи HTC VIVE Pro поддръжка при Linux
0/5 (0 Reviews)